Buitenspelen

Kinderen spelen en bewegen van nature. Toch doen ze dat steeds minder. Ze hebben een drukke agenda en bovendien hebben de computer en smartphone een grote aantrekkingskracht. Maar dat is niet de enige reden. Ze krijgen ook steeds minder ruimte om te spelen, zowel sociaal als fysiek. 

Kinderen zijn steeds meer aangewezen op formele speelplekken. Dan moet op  deze plekken wat leuks te beleven zijn en uitdaging bieden. Daar zetten wij ons voor in om zo kinderen meer naar buiten te krijgen.

Belang van buitenspelen

‘Buitenspelen is leuk!‘ Dat zeggen bijna alle kinderen die we dit tijdens het buitenspelen vroegen. Maar het is veel meer dan alleen maar leuk als we kijken naar wat kinderen ons laten zien in hun spel. Het is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind.

Wat speelt er nog meer …

Bij buitenspelen komt meer kijken dan u in eerste instantie misschien verwacht. Wist u bijvoorbeeld dat er een speciale wet van toepassing is op alle speelruimte in Nederland?

Opbouw en zonering

Als wij speelruimte ontwikkelen en inrichten, maken we geen onderscheid in leeftijd of geslacht. Wij maken voor speelruimtes liever onderscheid in verschillende spelzones, die qua opbouw en uitdaging past bij ontwikkeling van een kind. Dit stimuleert het sociale spel van kinderen en daarmee hun ontwikkeling op vele vlakken.

Ons ontwerpbureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van aantrekkelijke en uitdagende speelruimte. Wij willen kinderen beleving bieden. Hierin zoeken we naar samenhang tussen doelgroep, ruimte, routing en speelwaarde. Ieder kind heeft ruimte nodig om zichzelf te ontwikkelen en om grenzen te verleggen, een plek om met creativiteit een eigen spel te spelen.

Als het gaat om een aantrekkelijk buitenspeelplek voor kinderen, maakt het niet uit of het een openbare plek, een schoolplein of een recreatieterrein is. Wij zijn van alle buitenspeelmarkten thuis. Dát is de kracht van een speels ontwerp.

© Copyright - Bureau Koppelaar