In Volendam krijgen alle schoolplein in het primair onderwijs een nieuwe inrichting. Onder andere voor de St. Petrussschool werden wij gevraagd de school te begeleiden in het ontwerpproces en samen met de werkgroep het ontwerp te maken voor het nieuwe schoolplein. In meerdere sessies hebben wij het ontwerp mogen ontwikkelen van concept, basisontwerp tot vervolgontwerp. In dit proces gaan we van globale indeling door tot aan materiaal- en toestelkeuze. Resultaat is een beweegvriendelijk, groen en uitdagend ontwerp van het nieuwe speelplein.
Het ontwerp hebben wij vervolgens uitgewerkt in een beknopte werkomschrijving die als basis heeft gediend voor de aanbesteding van de realisatie van het nieuwe plein. Drie partijen zijn hierin geselecteerd en vraagt om in te schrijven. Dit maal is gekozen om het plafondbedrag bij de uitvraag kenbaar te maken en juist op kwaliteit de offertes te beoordelen. Ook in dit proces hebben de school mogen begeleiden.
Inmiddels is de aannemer geselecteerd is en heeft de St Petrussschool opdracht gegeven voor de realisatie. De St Petrusschool is erg te spreken over onze kennis, kunde en inzet en hebben daarom ons nu gevraagd om ook de uitvoering te begeleiden en namens de school stukje toezicht te houden op de werkzaamheden.