Vanuit de inventarisatie zagen wij dat de plek leuke speelse elementen bevatte, maar deze net te weinig aansloten bij spelgedrag van kinderen. Daarom is het idee opgevat voor deze plek meer gebruik te maken van het hoogteverschil dat in de ruimte aanwezig is. Zo vormt de bestaande speelheuvel nu de basis voor een klim- en klautertoestel en zijn de paden rondom aangevuld waardoor ook deze speelplek meer ruimte biedt voor routespel met fietsjes, skelters, stepjes en dergelijke. Daarop aansluitend is onder aan de trappartij een tegelplein gedacht zodat ook bij vochtig dit kinderen niet alleen in ’t gras hoeven te spelen. Hiermee vormt de trappartij ook meer een zit- en speelaanleiding voor de doelgroep.
Vanuit het overleg ter plekke met kinderen, ouders en omwonenden werd aangegeven dat een waterspeelplaats werd gemist in de plannen. In de verdere uitwerking van de speelplek is een waterpomp met goten toegevoegd waardoor hier een leuke zand en waterspeelplaats ontstaat dan mooi aansluit bij het speeltoestel waarbij ook het zandspel een nadrukkelijke speelwaarde is.
Met de realisatie van de speelplek bleek dat de houten wanden toch niet meer te behouden waren. Helaas zijn deze ruimtelijke elementen gesneuveld en was geen budget meer over om nieuwe wanden als verstopschot terug te brengen.