Vanuit de binnengekomen reacties was duidelijk te herleiden dat men de speelplek en de skatebaan als één locatie zagen. Daarom was ook ons voorstel om de hele groenzone mee te nemen als plangebied waarmee een mooie win-win situatie is gecreëerd.
Tijdens de inventarisatie zagen we dat het watertappunt in de buurt van de skatebaan midden in het gazon stond. Ook de skatebaan zelf was niet via verharding bereikbaar. Daarnaast werd geconstateerd dat de skatebaan het laagstgelegen deel was in deze groenzone en daarmee bij regen al snel ‘onder water’ stond. Dit hebben wij als aandachtspunt opgepakt en in de eerste schets met het voorstel gekomen om extra paden aan te leggen en tegelijk het geaccidenteerde landschap te versterken door extra kommen en heuvels aan te leggen. De kommen kunnen tegelijk als een soort wadi dienen om daarmee de skatebaan meer droog te houden.
De verruiming in de doelgroep leidde niet tot vergroten van beschikbare budget. Daarom moest creatief worden omgegaan met de wensen, ideeën en budgetten. Twee toestellen die van een andere locatie vrij kwamen konden op deze plek herplaatst worden. De toestellen paste op de andere locatie niet meer geheel bij de doelgroep en gewenste uitstraling van die plek, maar waren nog in dusdanige goede staat dat ze hier prima hergebruikt konden worden.