Voor deze plek aan de rand van het dorp is een nieuwe ‘natuurlijke’ speelplek gerealiseerd. Voor deze plek moest met een relatief klein budget een complete herinrichting gerealiseerd worden voor de doelgroep 0-12 jaar. Hiervoor was het noodzakelijk om in het ontwerpproces creatief en pragmatisch om te gaan met de situatie ter plekke. Het is dan ook een bewuste keuze geweest om de bestaande tegelverharding te behouden en voor de nieuwe situatie de zandondergrond van oude klim- en zandtoestel te gebruiken als plek en ondergrond. Met grond die vanuit de gemeente beschikbaar was is een speelheuvel gecreëerd die de basis biedt voor een taludglijbaan en startpunt vormt voor het klim- en balanceertoestel. Deze laatste is een combinatie die aan de hand van de wensen van kinderen is samengesteld. In het midden een net dat ruimte biedt voor spel, maar tegelijk ook gebruikt kan worden voor om lekker in te zitten en te liggen.
In alle elementen is gezocht naar speelwaarden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Dat houdt in dat leuk en uitdagend moet zijn voor kinderen van bijvoorbeeld 8-12 jaar, maar tegelijk ook toegankelijk en veilig voor jongere kinderen.
Naast deze speelplek ligt een trapveld, maar uit de participatie hoorde we dat sommige kinderen daar niet meer mogen/durven/kunnen terecht kunnen wanneer ‘oudere kinderen’ daar aan voetballen zijn. Mede daarom is gekozen om het bestaande tegelvlak extra speelwaarde te geven met houten randen. Een combinatie van staande en liggende balken zorgen voor afwisseling en bieden verschillende aanleidingen tot spel. Wie goed kijkt ziet ook dat er twee kleine openingen, tegenover elkaar. Dit biedt kinderen toch een kleine plek voor voetbal, wanneer het andere voetbalveld ‘bezet’ is.